Informacje
Wiadomości
2011
2009-2010
ogłoszenia
Działania
Leader
LGD
Galerie
wydarzenia
 
WITAMY W SERWISIE dobrawidawa.pl
Informacje Wiadomości 2011
  1. <<
  2. 1 - 10 |
  3. 11 - 20 |
  4. 21 - 30 |
  5. 31 - 40 |
  6. 41 - 50 |
  7. 51 - 60 |
  8. 61 - 70 |
  9. 71 - 80 |
  10. 81 - 90 |
  11. 91 - 100 |
  12. 101 - 110 |
  13. 111 - 120 |
  14. 121 - 130 |
  15. 131 - 140 |
  16. 141 - 141 |
  17. >>
 
 
 

12 maja 2010

X Regionalna edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".

Uprzejmie informujemy, iż dnia 10 maja 2010r. Urząd Marszałkowski

Województwa Dolnośląskiego i Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

we Wrocławiu rozpoczyna

X edycję regionalnego etapu konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki

Regionów" na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze

danie i potrawę regionalną Dolnego Śląska.

 

Celem konkursu jest poznanie i udokumentowanie dolnośląskich regionalnych

produktów żywnościowych, produktów osadzonych głęboko w polskiej tradycji i

od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur.

 

Ideą konkursu jest też przygotowanie producentów do ubiegania się o ochronę zgodną

z ustawodawstwem unijnym oraz zachęcanie mieszkańców obszarów wiejskich

do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu.

 

Produkty będą oceniane w następujących kategoriach:

 

I Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego

(np. mięso, ryby, drób, wędliny, mleko, sery, farsze, miód i jego przetwory)

II Produkty regionalne pochodzenia roślinnego

(np. owoce, warzywa, konfitury, powidła, marmolady, octy, marynaty, soki,

zakwasy,    mąki, kasze, chleby i inne wypieki)

 

III Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe)

 

IV Inne produkty regionalne w szczególności łączące produkty roślinne ze zwierzęcymi

(np. farsze).

 

V Najlepsze danie i potrawa regionalna.

 

W ramach konkursu Kapituła oceni najlepszy regionalny produkt żywnościowy

oraz najlepszą potrawę regionalną. Dodatkowo zostanie nominowany laureat do

nagrody honorowej "Perła 2010", która zostanie wręczona podczas Wielkiego
Finału Konkursu podczas Targów Polagra Food w Poznaniu. Lista laureatów w
kategorii produktów zostanie umieszczona na stronie internetowej:
www.produktyregionalne.pl

oraz na stronach organizatorów regionalnej edycji Konkursu.

Termin nadsyłania kart zgłoszeniowych upływa 9 czerwca 2010r.

Zgłoszenia należy nadsyłać na adres:

 

Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

 

Ul. Zwycięska 12

 

53 - 033 Wrocław

 

z dopiskiem: "Nasze Kulinarne Dziedzictwo"

 

Konkurs odbędzie się 3 lipca 2010r. o godzinie 11:00    na terenie Centrum Handlowego Magnolia Park   przy ul. Legnickiej        

we Wrocławiu.

 

Zadanie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy
Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 - 2013, budżetu
województwa i budżetu państwa. Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów
Wiejskich na lata 2007-2013 - Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

(Pobierz Kartę zgłoszeniową-potrawa)

(Pobierz Kartę zgłoszeniową-produkt)
(Pobierz Regulamin X Edycji Konkursu-najlepsza potrawa regionalna)
(Pobierz Regulamin X Edycji Konkursu-najlepszy produkt żywnościowy)

 

(Informacje, Wiadomości 2011 )
  1. <<
  2. 1 - 10 |
  3. 11 - 20 |
  4. 21 - 30 |
  5. 31 - 40 |
  6. 41 - 50 |
  7. 51 - 60 |
  8. 61 - 70 |
  9. 71 - 80 |
  10. 81 - 90 |
  11. 91 - 100 |
  12. 101 - 110 |
  13. 111 - 120 |
  14. 121 - 130 |
  15. 131 - 140 |
  16. 141 - 141 |
  17. >>
  1. Lokalizacja Biur Powiatowych ARiMR
  2. "Europa inwestująca w obszary wiejskie w obiektywie"
  3. Na finansowanie niektórych działań z PROW na lata 2007 - 2013 będą "zaliczki"
  4. X Regionalna edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
  5. Nabór wniosków!
  6. Walne Zebranie Członków Lokalnej Grupy Działania Dobra Widawa.
  7. Dzień Ludowy
  8. LISTA OPERACJI WYBRANYCH DO FINANSOWANIA.
  9. PODPISALIŚMY KOLEJNĄ UMOWE!
  10. Zmiana Harmonogramu.
   
   
  login